Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7
Een overzicht van alle Vlaamse jeugdverblijfcentra en kampeerterreinen
Wie komt op de website?
Mogelijkheden van de website
Voordelen voor uitbaters
De partners
HuisWerk 55 De omgeving
HuisWerk 56 Bos
huiswerkmagazine
Nieuws
17/04/2019

In mei en juni vindt de derde editie van ons vormings- en ontmoetingsconcept "RaderWerk" plaats. ...

25/10/2018

Via de aankoopcentrale CASE kunnen uitbaters extra kortingen bekomen op food- en ...

13/06/2018

De invoering van de GDPR wijzigde ook de spelregels voor de beveiligingscamera's. Meer ...

17/01/2018

De infodag, georganiseerd door het Fonds Culturele Infrastructuur, zal bestaan uit een programma ...

17/01/2018

De grensbedragen voor de vrijwilligersvergoeding zijn in 2018:

- 34,03 euro ...

Een overzicht van alle Vlaamse jeugdverblijfcentra en kampeerterreinen

Een helse zoektocht naar een geschikte verblijfplaats is voor jeugdgroepen iets gemakkelijker, want sinds 3 juli 2007 is de website www.jeugdverblijven.be online.

De website bevat gegevens van alle jeugdverblijven en kampeerterreinen in Vlaanderen. Een geavanceerde zoekfunctie leidt de bezoeker naar het voor de groep geschikte accommodatie. Voor heel wat jeugdverblijven en kampeerterreinen zijn foto's beschikbaar, kan een kalender geraadpleegd worden en/of kan via een digitaal formulier een aanvraag tot reservatie worden gedaan. Commentaren en kwoteringen kunnen worden achtergelaten in een gastenboek. Jeugdgroepen die dringend op zoek zijn naar een geschikt verblijf, kunnen bovendien zoekertjes achterlaten.

Wie komt op de website?

Iedereen die in Vlaanderen een jeugdverblijf en/of kampeerterrein verhuurt, kan op jeugdverblijven.be worden opgenomen, als ook voldaan is aan een aantal randvoorwaarden (bijv. democratische prijzen).

Een grote meerderheid van de opgenomen jeugdverblijfcentra is erkend door Toerisme Vlaanderen. Dit betekent dat deze huizen voldoen aan een aantal minimumvoorwaarden rond hygiëne en veiligheid. Om er zeker van te zijn dat de voorwaarden rond erkenning correct worden weergegeven op jeugdverblijven.be, haalt de website gegevens op uit de databank van Toerisme Vlaanderen.

Mogelijkheden van de website
Gastenboek

Alle jeugdverblijven en kampeerterreinen beschikken over een gastenboek waar verblijvende jeugdgroepen hun ervaringen kunnen neerschrijven.

Kalender-, reservatie- en statistiekenmodule

Erkende jeugdverblijven kunnen bovendien genieten van een aantal gratis opties. Zo kan gebruik gemaakt worden van een kalender-, reservatie- en/of statistiekenmodule. Voor de kampeerterreinen is enkel de kalendermodule beschikbaar. Hoe deze modules werken, kan je lezen in de verschillende handleidingen: handleiding kalendermodule, handleiding reservatiemodule en handleiding statistiekenmodule.

Foto's

Alle jeugdverblijven en kampeerterreinen kunnen foto's achterlaten in hun fotoalbum. Foto's opladen kan via de beheerspagina.

Last-Minutes

Is er in de komende twee maanden en/of in de zomermaanden nog een vrije periode, dan kan dit kenbaar gemaakt worden via een last-minute aanbieding.

Voordelen voor uitbaters

Uitbaters beschikken niet alleen over een krachtig promotie-instrument naar het jeugdwerk, maar een aantal administratieve toepassingen (zoals doorgeven overnachtingscijfers) worden ook eenvoudiger. Met een login en paswoord kan elke uitbater zijn gegevens up-to-date houden.

De partners

Centrum voor Jeugdtoerisme vzw ontwikkelde de website met de steun van de Afdeling Jeugd en Toerisme Vlaanderen. Voor hen zal de website in de eerste plaats betrouwbare cijfer- en adresgegevens opleveren. Daarnaast participeerden ook Vlaamse Jeugdherbergen vzw en De Ambrassade in de stuurgroep van jeugdverblijven.be, die het hele project opvolgde.