Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7

Onderwerp bekijken:

Gepost door Schoonmaak op 25/10/2010 in Schoonmaak

Schoonmaak

Een nieuwe groep, een schoon jeugdverblijf. Hoe speel je het klaar? Elke uitbater heeft er doorheen de jaren zijn methode voor ontwikkeld, vaak met vallen en opstaan.

Wat wordt door wie gekuist? Wat zijn de verwachtingen? Welke producten worden best gebruikt? Wat zorgt voor een efficiëntere schoonmaak? Wat is de kostprijs van de schoonmaak en hoe wordt dit doorgerekend aan de verblijvende groep?

We zijn meer dan benieuwd naar jullie schoonmaakervaringen.

Gepost door Wannes (Warande Kortrijk) op 4/11/2010

systeem warande

Wij poetsen steeds nog eens na de groep zelf. Meestal is dit wel 'goed geprobeerd' maar is deze tussenkomst noodzakelijk. er zijn wel groepen die heel proper zijn ook. Jammergenoeg zijn deze een minderheid. Alle producten worden voorzien door ons centrum en zijn in de prijs inbegrepen. Als opruim specifiek door ons personeel wordt gedaan dan vragen we â?¬35,- per werkuur.
Gepost door Marx Mia (De Wiekslag) op 4/11/2010

Poetsen

Bij ons poetsen de groepen zelf ,indien nodig poetsen wij opnieuw in de loop van de week ,maar dat wordt alleen aangerekend als het echt smerig achter gelaten wordt ,de groep wordt daar dan ook met geconfronteerd voor ze vertrekken en mogen indien ze dat verkiezen her beginnen en anders betalen ze ervoor.Wij raden aan om de vloer met de klassieke bruine zeep te poetsen:dan gaat alles het er het beste vanaf.Als wij moeten poetsen zijn de prijzen hoog:150â?¬ voor boven,170 voor beneden,de keuken en het sanitair moeten altijd proper zijn:hygiëne.Daar wordt anders nog eens 2X 100@ voor aangerekend.Bij ons kan men zich dus maar best aande afspraken houden,anders is het wel een gepeperde rekening.Dat lukt momenteel in 9/10 van de gevallen: aan hun centen zitten helpt dus nog altijd.Als er geen abnomaliteiten zijn poetsen wij met de poetsploeg toch 5à6 maal per werkjaar.Het meubilair moet bij ons bij vertrek terug staan zoals bij aankomst,dit is mogelijk door te zorgen dat in ieder lokaal een plannetje hangt,dan heb je die schade snel gezien
Gepost door Claes Benny (Chiro lokalen Hatsjikidee Molenstede) op 5/11/2010

valt allemaal nog wel mee.

wij zorgen er voor dat de lokalen netjes gepoetst zijn voor er een groep aankomt. Daarom verwachten we ook dat de groep op het einde van verblijf alles netjes en proper achter laat. Wat meestal ook zo is. Alle poetsprodukten,poetsmatieraal en vuilzakken worden door ons ter beschikking gesteld en zijn in de prijs inbegrepen. Bij het vuil achterlaten van de lokalen rekenen wij een boete aan van â?¬ 80
Gepost door Anette Rimez (Zennedal - Buizingen) op 6/11/2010

Huisverantwoordelijke

De laatste loodjes wegen het zwaarst! Bij aankomst zijn de groepen altijd heel enthousiast: alles ligt er netjes bij en dat is een mooi begin. Wij maken hen dan ook van in het begin duidelijk dat wij de lokalen en het materiaal even netjes willen terugvinden bij hun vertrek. In de zomerperiode juli-augustus poetsen de groepen alles zelf alvorens te vertrekken. De tijd tussen het vertrek van een groep en de aankomst van een volgende is immers te kort om alles te laten poetsen door de persoon die dit buiten de zomerperiode voor zijn/haar rekening neemt. We raden de groep aan om tijdig te beginnen met de opkuis. Dit is soms een probleem omdat meestal de hele groep op dezelfde dag vertrekt; alles moet nog worden opgeladen, de kinderen staan er nog met hun bagage.... Een goed idee van een groep die deze zomer bij ons verbleef: een tiental ouders kwam helpen met de opkuis. We hebben dit dan ook doorverteld aan de volgende groepen (een suggestie om mee te nemen). Een niet naar behoren uitgevoerde opkuis betekent afhouding van de waarborg. De groepen zijn hiervan op de hoogte. Zowel in de keuken als in de infofarde die ze ter beschikking hebben staat beschreven wat er van hen verwacht wordt. Buiten de zomervakanties betalen de groepen een poetsvergoeding van 80 â?¬. Dit voor het poetsen van slaapzaal, eetzaal en twee daglokalen. Keuken, douches en toiletten moeten door de groep zelf gepoetst worden. Ook hier geldt het principe: afhouding van de waarborg indien de opkuis niet naar behoren is.
Gepost door Kelly (Monsalvaet) op 8/11/2010

poetsen

Bij ons wordt schoonmaak ook door de groepen zelf volbracht. Er wordt aan de groepen gevraagd om zelf hun poetsproducten te voorzien. Maar inderdaad heeft de ene groep al betere poetsers dan de andere en meestal moet er dan ook nog eens bijgesprongen worden door onze poetsverantwoordelijke ter plaatse. Indien er door onze poetsvrouw ter plaatse nog iets extra gekuist moet worden na het verlaten van het heem door de groep, vragen wij 15â?¬ per werkuur.
Gepost door Agnes Essers (bivak Houtenveld) op 14/11/2010

kraaknet: het kan zeker.

Doorgaans poetsen de groepen goed en als het niet lukt : fluit ik hun terug.Soms bij zeer jonge leiding poets ik mee.(controle) Ik geef geljavel van de Aldi, kost niets en krijgt het hardnekkigste vuil weg. En het sanitair wordt met javel gepoetst, ook goedkoop en zeer efficiënt tegen h et norovirus. Het moto:jullie komen graag in een proper bivak binnen, willen jullie het dan ook propertjes achterlaten voor diegene die na je komt. Regelmatig kuis ik zelf na, maar dat hoort bij het verhuren van een bivakplaats.

Een reactie geven

Naam
Jeugdverblijf
E-mail (wordt niet gepubliceerd)
Titel
Bericht
Vul voorgestelde code in: