Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7

Onderwerp bekijken:

Gepost door CJT Ondersteuning op 19/10/2009 in Spelen

Avontuurlijk spelen

Avontuurlijk spelen rond een jeugdverblijf moet mogelijk zijn. En hiervoor is niet zoveel nodig. Een klimboom, een gracht, een zandheuvel of wat materiaal om kampen te bouwen is voldoende. 

Waar en waarmee wordt rond het jeugdverblijf het meest gespeeld? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Gepost door Pieter Nuytinck (Overdijzers Eeklo) op 27/10/2009

Best practices

Goede herinneringen aan het avonturenparcours naast De Bosgeus (Nieuwkerken) met ondermeer een heuse speleobox. Op ons eigen terrein hadden we lange tijd een grote rioolbuis die half ingegraven is: je had dan én een heuvel én speelbuis waar mening kamp in is gemaakt. Nu is de grote blikvanger de konijnenpopulatie rondom onze terreinen: ooit door iemand vrijgelaten en nu vermenigvuldigd. Ze zijn redelijk tam en komen dus vrij dicht tot bij de mensen. Leuk om achterna te zitten, maar het konijn wint toch.
Gepost door Liesbeth De Keersmaecker (Vlaamse Dienst Speelpleinwerk VDS vzw) op 23/11/2009

GOE SPELEN

â??Goe spelenâ?? kan altijd en overal. Hiervoor heb je niet veel nodig, vooral heel veel goesting en weinig schrik om je vuil te maken en de durf om buiten de lijntjes te kleuren. Massaal veel tips voor toffe speelideeën vind je op www.speelidee.be en uiteraard ook op www.goegespeeld.be ... allebei sites voor zij die graag willen weten wat goe spelen écht betekent.
Gepost door Hannes Vanmeenen (De Warande Kortrijk) op 27/11/2009

Mr

Op vandaag is de warande een jeugdverblijfscentrum die al veel aandacht besteedt aan een leuke en avontuurlijke speelomgeving op de eigen terreinen, maar er is meer. Vanaf 2011 starten er werken waarbij het volledige domein wordt heraangelegd. Dé invalshoek daarbij is avontuurlijk spel. Dit betekent dat de warande verdubbeld in oppervlakte (7,5ha) en dat heel wat terreinen rond de gebouwen een avontuurlijke invulling krijgen. Meer info via www.kortrijk.be/warande

Een reactie geven

Naam
Jeugdverblijf
E-mail (wordt niet gepubliceerd)
Titel
Bericht
Vul voorgestelde code in: