Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7
Gepost door op 18/01/2012 in Maaltijden bereiden

Maaltijden bereiden

Tijdens een verblijf worden veel magen gevuld. Groepen kunnen hiervoor kiezen tussen de formule zelfkook of volpension. Wie achter de potten staat, heeft best wat ervaring. Koken voor groepen vergt namelijk een andere aanpak.

Wat zijn haalbare menu?s voor grote groepen? Hoeveel ingrediënten moet je voorzien? Hoe lang duurt de bereiding van de maaltijd? Welke materialen mogen in een grootkeuken niet ontbreken? Wat verstaan we onder duurzaam koken?

Graag willen we hieronder de ervaringen van doorwinterde koks of kookouders delen.

Gepost door Kris Jacobs(Jeugdcentrum "de Hoge Rielen") op 21/02/2012

Maaltijden bereiden

Onze keuken werd een 10 tal jaren geleden volledig doorgelicht door het Procinciaal Instituut voor Hygiëne. Alles werd vastgelegd op camera en foto's en naderhand bijgestuurd d.m.v. een drietal opvolgingsdagen. Zelf hebben we dan een controlesysteem voor de hygiëne opgesteld. Wat spéciale wensen betreft hebben wij dagelijks naast het gewone dagménu een vegetarisch alternatief en sinds 2010 doen wij ook mee aan Donderdag Veggiedag. Inspelen op vraag naar Halal is zeer moeilijk haalbaar; jongeren krijgen gewoonlijk van thuis uit de opdracht om geen vlees te eten, en ze dan ervan overtuigen dat het Halal vlees is, is meestal onbegonnen werk. Aankopen (zeer wisselvallig) gebeuren steeds door dezelfde personen, en is afhankelijk van de drukte. Héél binnenkort gaan we ook van start met "alle dagen Biologische soep" en dit met de overtuiging dat iedereen, maar vooral het milieu er beter van wordt.

Een reactie geven op deze reactie

Naam
Jeugdverblijf
E-mail (wordt niet gepubliceerd)
Titel
Bericht
Vul voorgestelde code in: