Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7
Gepost door Schoonmaak op 25/10/2010 in Schoonmaak

Schoonmaak

Een nieuwe groep, een schoon jeugdverblijf. Hoe speel je het klaar? Elke uitbater heeft er doorheen de jaren zijn methode voor ontwikkeld, vaak met vallen en opstaan.

Wat wordt door wie gekuist? Wat zijn de verwachtingen? Welke producten worden best gebruikt? Wat zorgt voor een efficiëntere schoonmaak? Wat is de kostprijs van de schoonmaak en hoe wordt dit doorgerekend aan de verblijvende groep?

We zijn meer dan benieuwd naar jullie schoonmaakervaringen.

Gepost door Anette Rimez(Zennedal - Buizingen) op 6/11/2010

Huisverantwoordelijke

De laatste loodjes wegen het zwaarst! Bij aankomst zijn de groepen altijd heel enthousiast: alles ligt er netjes bij en dat is een mooi begin. Wij maken hen dan ook van in het begin duidelijk dat wij de lokalen en het materiaal even netjes willen terugvinden bij hun vertrek. In de zomerperiode juli-augustus poetsen de groepen alles zelf alvorens te vertrekken. De tijd tussen het vertrek van een groep en de aankomst van een volgende is immers te kort om alles te laten poetsen door de persoon die dit buiten de zomerperiode voor zijn/haar rekening neemt. We raden de groep aan om tijdig te beginnen met de opkuis. Dit is soms een probleem omdat meestal de hele groep op dezelfde dag vertrekt; alles moet nog worden opgeladen, de kinderen staan er nog met hun bagage.... Een goed idee van een groep die deze zomer bij ons verbleef: een tiental ouders kwam helpen met de opkuis. We hebben dit dan ook doorverteld aan de volgende groepen (een suggestie om mee te nemen). Een niet naar behoren uitgevoerde opkuis betekent afhouding van de waarborg. De groepen zijn hiervan op de hoogte. Zowel in de keuken als in de infofarde die ze ter beschikking hebben staat beschreven wat er van hen verwacht wordt. Buiten de zomervakanties betalen de groepen een poetsvergoeding van 80 â?¬. Dit voor het poetsen van slaapzaal, eetzaal en twee daglokalen. Keuken, douches en toiletten moeten door de groep zelf gepoetst worden. Ook hier geldt het principe: afhouding van de waarborg indien de opkuis niet naar behoren is.

Een reactie geven op deze reactie

Naam
Jeugdverblijf
E-mail (wordt niet gepubliceerd)
Titel
Bericht
Vul voorgestelde code in: