Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7
Gepost door CJT Ondersteuning op 19/07/2010 in Geluidsoverlast

Geluidsoverlast

Bij spelen hoort sowieso een beetje lawaai, zeker als het over grotere groepen kinderen gaat. Maar hoe ver mag dit gaan? Is een versterkte muziekinstallatie dé boosdoener? Tot welke uren mag er lawaai gemaakt worden? En wat met buren die klagen, terecht of onterecht?

We zijn meer dan benieuwd naar ervaringen van jeugdverblijfcentra. Welke maatregelen neem jij  om de geluidsoverlast te beperken?

Gepost door CJT Ondersteuning(/) op 7/09/2010

Wetgeving

Een klacht rond geluidsoverlast kan geformuleerd worden op basis van diverse rechtsgronden. Afhankelijk van de gekozen rechtsgrond kan de uitbater of de verblijvende groep verantwoordelijk gesteld worden. Meer hierover vind je in ons volgend dossier in HuisWerk. In de meeste gevallen zal een klacht geformuleerd worden op basis van een rechtsgrond waarbij de verantwoordelijkheid bij de groepen ligt. Omdat het telkens andere groepen zijn die voor overlast zorgen blijft het in de praktijk vaak bij een klacht en worden geen verdere juridische stappen overwogen. Daarom wordt de uitbater aangesproken om de overlast op lange termijn te beperken. Lukt dit niet, kan de relatie met de buurt verzuren en worden andere rechtsgronden gezocht om de geluidsoverlast te bestrijden. Een mogelijke rechtsgrond is bijvoorbeeld ruimtelijke ordening.

Een reactie geven op deze reactie

Naam
Jeugdverblijf
E-mail (wordt niet gepubliceerd)
Titel
Bericht
Vul voorgestelde code in: