Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7
Gepost door CJT Ondersteuning op 19/07/2010 in Geluidsoverlast

Geluidsoverlast

Bij spelen hoort sowieso een beetje lawaai, zeker als het over grotere groepen kinderen gaat. Maar hoe ver mag dit gaan? Is een versterkte muziekinstallatie dé boosdoener? Tot welke uren mag er lawaai gemaakt worden? En wat met buren die klagen, terecht of onterecht?

We zijn meer dan benieuwd naar ervaringen van jeugdverblijfcentra. Welke maatregelen neem jij  om de geluidsoverlast te beperken?

Gepost door Jeffrey(Overdijzers Eeklo) op 4/09/2010

Geluidsoverlast buurt, niet altijd even gemakkelijk

Wij scouts Eeklo hebben goede afspraken met onze buurt. In de zomervakantie wanneer we via CJT verhuren wordt altijd een lijst van verblijvenden met hun contact gegevens en de periode van hun verblijf in de brievenbussen van de buurt gestoken. Zo kan er rechtstreeks gebeld worden naar die mensen als het er te luid aan toe gaat. Onze nummers van de verhuurders staan er ook bij, zodat ze altijd kunnen bellen als er iets zou zijn. Ook hangt er van voor aan de straatkant van onze lokalen een info bordje met daarop de nummer nog eens van de huurders, maar ook van ons de verhuurders, dit voor de mensen die de brief kwijt zouden zijn, of voor onze verhuurders die ons dringend nodig hebben. Nu wat geluidsoverlast naar de buurt toe betreft hebben we hier elke zomer last van. Elke zomer krijgen we een mail, telefoon, boze buur aan onze lokalen omdat er "weer" teveel geluidsoverlast zou zijn. Meestal kunnen we er zelf niets aan doen, wij zitten op een site waar ook de Chiro, KLJ zit en in de zomer speelplein (waarvan de dinsdag en de donderdag avond de monitoren hun eigen bar open houden) en ook nog eens in de week de kinderopvang. Jullie kunnen je zelf voorstellen dat er soms wel eens teveel lawaai gemaakt kan worden. Maar wij scouts krijgen elke keer de reclamaties van de buurt. Omdat die onze contact gegeven hebben. Ik als verhuurder ga dan ook uitvissen van welke vereniging het komt en zal hun dan ook wel op de vingers tikken. Als jeugdraadvoorzitter kan ik hen nog eens op de regels van de site wijzen. mvg Jeffrey Parker Verhuur Scouts & Gidsen Baden-Powell Eeklo

Een reactie geven op deze reactie

Naam
Jeugdverblijf
E-mail (wordt niet gepubliceerd)
Titel
Bericht
Vul voorgestelde code in: