Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7
Gepost door CJT Ondersteuning op 19/07/2010 in Geluidsoverlast

Geluidsoverlast

Bij spelen hoort sowieso een beetje lawaai, zeker als het over grotere groepen kinderen gaat. Maar hoe ver mag dit gaan? Is een versterkte muziekinstallatie dé boosdoener? Tot welke uren mag er lawaai gemaakt worden? En wat met buren die klagen, terecht of onterecht?

We zijn meer dan benieuwd naar ervaringen van jeugdverblijfcentra. Welke maatregelen neem jij  om de geluidsoverlast te beperken?

Gepost door Dieter Taerwe(De Iep en 't Wikhof) op 24/08/2010

geluidsoverlast, beter voorkomen dan genezen!

De Iep en 't Wikhof zijn 2 verblijfcentra in gebouwen en liggen in woongebied met heel wat buren. Tentenkampen zijn hier niet toegelaten. Elke groep wordt door mij persoonlijk ontvangen. In 't Wikhof (zelfkook) worden de huisregels met de verantwoordelijken overlopen en wordt er zeker de nadruk gelegd dat het na 22u rustig moet zijn. Hier en daar hangen affiches 'Denk na 22 uur aan onze gebuur!' In De Iep (volpension) geef ik een welkomspeech aan de volledige groep. Daarin komen o.a. de belangrijkste huisregels aan bod en mogelijke sancties. Op die manier ben ik zeker dat iedereen de huisregels gehoord heeft (of zou moeten gehoord hebben) en is er achteraf geen discussie mogelijk. Bij 'risicogroepen' blijf ik ook tot 23u aanwezig en werk ik op mijn bureau met de deuren open. Ik ben dan opvallend aanwezig en dit heeft veel effect. Ik werk hier ondertussen een goed jaar en heb slechts 1 keer telefoon gekregen van de buren.

Een reactie geven op deze reactie

Naam
Jeugdverblijf
E-mail (wordt niet gepubliceerd)
Titel
Bericht
Vul voorgestelde code in: