Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7
Gepost door CJT Ondersteuning op 19/07/2010 in Geluidsoverlast

Geluidsoverlast

Bij spelen hoort sowieso een beetje lawaai, zeker als het over grotere groepen kinderen gaat. Maar hoe ver mag dit gaan? Is een versterkte muziekinstallatie dé boosdoener? Tot welke uren mag er lawaai gemaakt worden? En wat met buren die klagen, terecht of onterecht?

We zijn meer dan benieuwd naar ervaringen van jeugdverblijfcentra. Welke maatregelen neem jij  om de geluidsoverlast te beperken?

Gepost door Agnes Essers(bivak Houtenveld) op 3/08/2010

geluidsoverlast, is een zeer relatief begrip.

Wij trachten via ons huishoudelijk reglement het gebruik van een geluidsinstallatie in goede banen te leiden. Het uitgangspunt is dat het niet toegelaten wordt; Bij het eerste bezoek ben ik daar zeer duidelijk in. T och zin om deze mee te brengen, dan maak ik afspraken: enkel bij het wekken na 8h en het verzamelen. En dan ajb , de buren moeten niet allemaal gewekt worden om 8h. En de eerste morgen is dat inderdaad soms een beetje uitzoeken. Maar met vriendelijkheid en begrip heb ik al heel veel bereikt; En dan: een zangstonde van 150 gezonde kerels toom je niet zomaar in, dan ben ik blij dat wij de enigste naaste buren zijn. Bij het mooie weer wordt ook 's avonds langer buiten gekeuveld of luid gelachen bij een mop, en ja dat is vrij storend.Uiteindelijk brengt een groep mensen geluiden mee. Een factor die ook meespeelt of de muziek geduld wordt in de buurt , is het soort muziek die men laat spelen: de groep met hardcore kreeg van mij 27 vermaningen en werd niet getolereerd in de buurt en de groep met vlaamse en mooie anderstalige muziek wel. Zelfs hun 'night of the proms ' kon er nog bij. Om de drie jaren heb ik een groep die hardhorig is en ik blij ben dat de 10 dagen om zijn;

Een reactie geven op deze reactie

Naam
Jeugdverblijf
E-mail (wordt niet gepubliceerd)
Titel
Bericht
Vul voorgestelde code in: