Home » Nieuws » Extra korting voor groepen ‘iedereen verdient vakantie’
Bericht geplaatst op 21/03/2024

Extra korting voor groepen ‘iedereen verdient vakantie’

Voor heel wat kinderen is op vakantie gaan niet evident. Zij kunnen gebruik maken van het groepsaanbod in het netwerk ‘iedereen verdient vakantie’. In 2024 kunnen deze initiatieven van een extra korting genieten, gefinancierd door Toerisme Vlaanderen en aan te vragen door het jeugdverblijf.

De opeenvolgende crisissen en stijgende kosten voor basisbehoeften hebben een impact op het vakantiegedrag van mensen in armoede. 
Zo zien we dat er in 2023 een daling van meer dan 20 % was op het aantal boekingen van een verblijfsvakantie. 13,5 % of zo’n 914.6000 mensen in Vlaanderen kon zich in 2023 geen week vakantie buitenshuis veroorloven wegens financiële redenen. ‘Zich 1 week vakantie kunnen permitteren’ vormt samen met 11 andere materiële en sociale kosten de basis voor de Europese armoede-indicator.
Om een antwoord te bieden op de realiteit van vandaag, versterkt Toerisme Vlaanderen jouw engagement met een bijkomende korting van maximaal 30 %. Met deze maatregel maken we het samen mogelijk om tot een betaalbaar verblijfsaanbod voor mensen in armoede te komen, ook in groepsverband.  

Lees hier hoe je een aanvraag kan doen, ten laatste tegen 15 april.

 

© 2024 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookiepolicysitemap Quoted.be
Om je surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK