Je bekijkt onze site het best met Internet Explorer 7

Centrum voor Jeugdtoerisme vzw (CJT) heeft de ambitie om meerdaagse verblijven van jeugdgroepen in de beste omstandigheden te laten plaatsvinden. Dit doel realiseert de vzw op drie manieren:

 

1. Particulieren of verenigingen die een gebouw verhuren of willen verhuren aan jeugdgroepen, kunnen bij CJT Ondersteuning terecht voor advies, vorming en begeleiding. CJT Ondersteuning verdedigt ook de belangen van de sector bij de overheid en andere instanties.

 

2. Een honderdtal huizen van particulieren en verenigingen doen een beroep op CJT Boekingscentrale voor promotie, boekingen en betalingen.

 

3. CJT Verblijfcentra ten slotte, baat zelf volpension- en zelfkookhuizen uit op negen domeinen verspreid over Vlaanderen.

 

CJT wordt in de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur aangestuurd door de drie grote jeugdbewegingen (Chirojeugd Vlaanderen, Scouts en Gidsen Vlaanderen, KSA). Het bestuur en de dagelijkse werking zijn een samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten.

 

CJT krijgt steun van de Vlaamse overheid.

 

Waarden

De werking van CJT vertrekt vanuit een aantal waarden.

Diversiteit

Jeugdverblijfcentra staan open voor iedereen, ongeacht etnische afkomst, geloof, geslacht, seksuele geaardheid e.d.

Veiligheid

Kinderen en jongeren moeten kunnen verblijven in veilige omstandigheden.

Duurzaamheid

De uitbating van een jeugdverblijfcentrum gebeurt met respect voor het milieu en de toekomstige generaties.

Gezondheid

Jeugdverblijfcentra moeten uitnodigen tot een gezond verblijf, bijvoorbeeld door de mogelijkheid op beweging en gezonde maaltijden.

Avontuur

In een jeugdverblijfcentrum moeten kinderen en jongeren de kans krijgen om te ontdekken en grenzen te verleggen.